Noutati de la Rosia Montana! (preluata din lista)

*26 martie 2009 – Indemn la actiune*

*! Trimite pana pe 3 aprilie contestatia prin care ceri sa nu se emita avizul de mediu pentru Planul „Modificare Plan Urbanistic Zonal – zona de dezvoltare industriala Rosia Montana“, titular Rosia Montana Gold Corporation catre Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu si Ministerului Mediului.*

Contestatia poate fi vizualizata si descarcata de aici: http://www.rosiamontana.ro/doc/contestatie_generala_Martie2009.doc

In cadrul procedurii de obtinere a avizului de mediu pentru noul plan urbanistic au loc 4 dezbateri publice, calendarul acestora il gasiti mai jos, iar daca timpul va permite va asteptam la fata locului.
/Si pentru ca despre Rosia Montana se spun prea putine in presa in ultima vreme, cititi mai jos ce s-a mai intamplat…din seria: iti vine sa crezi?/

*Credeti ca e greu sa gasesti un mix bun? Hai sa vedem ce iese de aici: peste+canadienii+ciobani+ aur*

Nici bine n-a dat coltul ierbii la padure, ca lupii inhaitati in jurul aurului de la Rosia Montana isi scot coltii sa muste din cascaval. Dupa mai multe luni si mai multi ani de esecuri pe plan profesional si juridic, glod corporation incearca acum din nou sa compenseze cu niste succesuri pe plan administrativ si de urbanism. Toate acestea cu ajutorul, bineinteles, al acelor miei politici dintr-o anumita stana foarte familiarizata cu succesurile si insuccesele.

Mentionam in primul rand succesurile unui anume ciobanas ardelean, plecat din munti la capitala, care dupa ce a vazut paguba facuta de lupii petrolieri s-a aprins si s-a facut foc si pulbere, a urlat sa-l auda toata tara pana la Rosia Montana ca el scoate pecetea misterului de pe contractele nefericite pentru obstea noastra comuna. Ca focul de paie insa, s-a stins toata vijelia probabil cand le-a adus marinarul aminte ca ar mai fi de furat si niste aur (si fiind vorba intre noi e cam singurul care a mai ramas de furat, deci nu mai desecrtetizam nimic). Ba mai mult, ne aducem aminte cum e tacerea: de aur; si cata: 300 de tone.

Asadar, haita de care va povesteam initial s-a pus pe treaba si a inceput asa timid sa impuna sa li se dea aprobari si ce mai au nevoie ca sa traga aurul afara din pamant. Pe cat posibil mai in liniste, sa nu afle nimeni, ca stim cu totii ca la furat, la peste si la aprobari pentru dezastre ecologice se merge in liniste. Cum spre marea lor suprindere li s-a cerut sa indeplineasca iarasi acele anevoioase si complicate proceduri de care s-au impiedicat aproape definitiv in trecut, spera ca macar de data asta sa aiba parte de acea liniste la care spera toti pescarii, si sa prinda balena de 300 de tone de aur.

Iar in acelasi timp, spera ei, ca toti cei care i-au ajutat cu amabilitate sa se impiedice in trecut, sa nu prinda acum nimic altceva decat somn. Planul cu linistea a mers oricum destul de lin, pana s-a dat prima bata in balta: au nevoie de un nou Plan de Urbanism Zonal, pentru care trebuie sa obtina iarasi tot felul de mici aprobari si pentru care trebuie sa organizeze niste evenimente dragi acestor pescari si mineri amatori: consultarile publice. Trebuie asadar sa fim cu ochii pe acele institutii care se scalda in lacul tulbure si agitat de la cate bate s-au dat intr-o parte si in alta si sa vedem daca se fac frate cu minerul canadian mai putin familiarizat cu batele.

Revenind la zgomotul acela care sperie balena de aur si la fratiile care se pot intocmi intre unii si altii, de pe parti diferite ale lacului de decantare, va readucem aminte ca cianura indeparteaza cel mai eficient somnul si va invitam cu drag la galagie:

1. trimite petitia
2. hai la consultari
3. nu lasa nici pe altii sa atipeasca
4. poti sa strigi lupul cat vrei ca de data asta e pe bune

PS: Revenind la stana si lupi, sa fim cu ochii si pe ciobanul ardelean care mai are tendinta sa se aprinda de pe la petrol. Sa nu fi ajuns cumva la strunga si arsita lui nu se mai stinge cu zer ci se stinge cu niste aur, ca fiind vorba intre noi ai zer de la o turma de oi, nu de la una de lupi. Branza oricum se impute, numai ca eu unul mai degaba as gusta niste branza canadiana imputita, de astea romanesti m-am cam saturat.

A consemnat pentru voi de aceasta data,
Tudor

Contestatia se poate descarca in doua secunde, asa ca nu intarzia si trimite-o degraba in oricare din variantele:email, posta, fax!
http://www.rosiamontana.ro/doc/contestatie_generala_Martie2009.doc

Calendarul dezbaterilor din cadrul procedurii de obtinere a avizului de mediu pentru noul PUZ este urmatorul:
• Rosia Montana – 30 martie 2009, ora 16:30, la Caminul Cultural din centrul istoric (Piata), Rosia Montana, nr. 318, jud.Alba;
• Campeni – 31 martie 2009, ora 16:30, la Casa de Cultura Avram Iancu, Piata Avram Iancu, nr. 6;
• Bucium – 2 Aprilie 2009, ora 16:30, la Caminul Cultural Bucium Izbita;
• Abrud – 3 Aprilie 2009, ora 16:30, la Sala de sport a Scolii cu clasele I-VIII “Avram Iancu”, Abrud, str. Closca, nr. 3-5.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.