Un prim sondaj de opinie despre reteaua Natura 2000 din Romania va fi realizat in zona Hartibaciul – Tarnava Mare – Olt, in cadrul unui proiect POS MEDIU, co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, derulat de catre WWF, in parteneriat cu Fundatia ADEPT, Fundatia Mihai Eminescu Trust, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu Regiunea 7 Centru si Asociatia Ecotur Sibiu.
„Este important sa stim cat mai multe despre atitudinea oamenilor fata de activitatile de protectie a biodiversitatii. O comunicare corecta inseamna o cunoastere aprofundata a situatiei din teren”, a declarat Florentina Florescu, managerul proiectului.
Astfel, temele abordate in cadrul sondajului sunt: nivelul de informare despre reteaua de arii protejate Natura 2000, atitudinea fata de protectia naturii prin acest instrument european, precum si problemele cu care se confrunta proprietarii de terenuri aflate in situri Natura 2000.
„Acest studiu este primul de acest fel, dedicat retelei Natura 2000 in Romania. Desi nu este desfasurat la nivel national, rezultatele pot fi relevante pentru administratori si custozi de situri Natura 2000”, a adaugat Florentina Florescu.
Sondajul de opinie sta la baza unui plan de comunicare dezvoltat in cadrul proiectului „Pentru Natura si Comunitati Locale – Bazele unui management integrat Natura 2000 in zona Hartibaciu – Tarnava Mare – Olt”. Acesta va fi reluat peste patru ani, pentru a evalua modificarile opiniei publice in urma implementarii planului de comunicare.
Sondajul este relevant pentru o zona care include 44 de comunitati si peste 90.000 de oameni acoperind urmatoarele situri Natura 2000: Podisul Hartibaciului, Sighisoara Tarnava Mare, Padurea de stejar si gorun de la Dosul Fanatului, Padurea de stejar si gorun de pe Dealul Purcaretului, Oltul Mijlociu-Cibin-Hartibaciu, Stejarii seculari Breite.
Actiunile de sondare sociologica din cadrul proiectului sunt implementate de catre Gallup Organization S.R.L., firma subcontractata conform legii achizitiilor publice.
Pentru mai multe informatii contactati:
Alina Alexa, Responsabil Comunicare WWF Romania, email: aalexa@wwfdcp.ro, tel: 0730.098.102.
Antworten
Du musst angemeldet sein, um einen Kommentar abzugeben.