Broșurã turisticã traseul bisericilor pictate de frații Grecu

La inițiativa asociației GAL Microregiunea Hârtibaciu în cooperare cu Asociația Ecomuzeul Regional Sibiu (dl. Marius Halmaghi) și BTE Tourismus Management a fost publicatã o broșurã turisticã, care descrie traseul cultural al bisericilor ortodoxe pictate de frații Grecu în zona Vãii Hârtibaciului și Țãrii Fãgãrașului. Traseul merge pe urmele pictorilor din trei generații a familiei Grecu din Sasãuș, care au pictat între 1780 și 1873 mai multe bisericii ortodoxe din sudul Transilvaniei.
Broșura a fost conceputã și redactatã de dna. Eva Talpai, absolventã a Facultații Eberswalde din Germania și tiparitã la Berlin.
Traseul a fost conceput ca un circuit pentru turiștii care se deplaseazã cu bicicleta și/sau mașina și oferã pe lângã date despre obiectivele în sine și informații despre localitãți și istoria acestora. Totodatã sunt prezentate posibilitați de cazare și masã dar și activitați în natura cum ar fi calãrie și drumeție mai ales ca în zona se aflã și traseul cultural Brukenthal.
La acest moment au apãrut 1.000 exemplare în limba germanã, broșura putând fii cumparatã in librãrii (Erasmus, Schiller) și centre de informare (Kultours) din Sibiu dar și comandatã pe mail la adresa contact@gal-mh.eu. Apariția acestei prime variante a fost sponsorizatã de Kultours, Reky Travel, BTE Tourismusberatung, hochC Landschaftsarchitektur și KulturLand iar din veniturile obținute va fi finantatã aparitia și în limba românã.

Ersten Kommentar schreiben

Antworten

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.